hero brand experience

Van Hero Brand naar Hero Experience

Hoe maak je van elk moment in de customer journey een hero moment? Een moment waarop een klant een perfecte customer experience heeft die naadloos volgt uit het DNA van je merk. Door van je merk een Hero Brand te maken en van je customer experience een hero experience.

Elk verhaal heeft een held en die held heeft een doel. Maar een verhaal wordt pas spannend als iets de held tegenhoudt om dat doel te bereiken. Dat is de kern van een goed verhaal. Dat is ook de kern van een sterk merk.

De sterkste merken strijden niet alleen ergens voor, tegenwoordig strijden ze ook ergens tegen. Daardoor vallen ze op en daardoor krijgen ze betekenis voor mensen.

Dat is de essentie van de Hero Brand Approach. De merkenmakers van Friends & Foes en de experience experts helpen jou in deze workshop je merk positioneren met een scherp merkverhaal. Dit verhaal vertalen we vervolgens via merkwaarden en design principles naar een customer experience design, waarmee je je merk onderscheidend neerzet op alle touchpoints in de customer journey. We geven je de tools in handen om vanuit een ‘customer-centric’ perspectief naar je merk te kijken. Door de klantreis in kaart te brengen herken je waar de pijnpunten voor je klant zitten en hoe je deze vanuit je hero identity kunt oplossen.

Programma


Ochtend: maak van je merk een Hero Brand
In dit dagdeel presenteren we de Hero Brand Approach en pas je die toe op je merk. Op basis van de kern van je merk, de Story Triangle, schrijf je vervolgens je brand story.

Middag: maak van customer experience een hero experience
De positionering en brand story vormen in het tweede dagdeel de basis om toe te werken naar een consistente en onderscheidende customer experience.

Wat levert deze workshop je op?
Aan het einde van de workshop heb je een scherpe merkpositionering, een inspirerend merkverhaal en een roadmap om je eigen customer experience te ontwerpen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor marketing- en communicatieprofessionals die de customer experience van hun merk meer onderscheidend en succesvoller willen maken. De workshop is interessant voor zowel start-ups, scale-ups en gevestigde merken, in B2B én B2C.

Online tarief: €495 (ex BTW)

schrijf je in

HERO BRANDS FOR THE 21ST CENTURY

Friends & Foes is een creatief communicatiebureau. Wij geloven dat merken vrienden nodig hebben om te groeien. Maar het zijn juist de vijanden die een merk groot maken. Wij bouwen merken die niet alleen ergens voorstaan, maar ook ergens tegen strijden. Inmiddels werken we of hebben we gewerkt voor Kanzi appels, Huispedia.nl, ABN AMRO, Van Gogh Museum en Wasteboards.

Spreker: Gijs de Beus
Gijs de Beus is partner en Strategy Friend. Hij heeft gewerkt bij verschillende bureaus die zowel business strategy, media strategy als marketingcommunicatie deden. Daarnaast schrijft hij onder andere voor Marketingfacts, het grootste marketing blog van Nederland. 

DE digitale merkervaring als versneller

Strangelove is een digital brand & experience bureau. Sinds 2009 bouwen wij als creatieve business partners betekenisvolle merken en behalen we resultaten voor bedrijven die willen groeien in de digitale economie. Wij adviseren corporates en scale-ups over digitale transformatie en ontwerpen unieke merkervaringen op basis van business insights en data.

Spreker: Jeroen Gouw
Jeroen Gouw is CX consultant en partner bij Strangelove. Hij adviseert al zo’n 20 jaar ambitieuze ondernemers en grote internationale ondernemingen op het snijvlak van user experience design, serviceconcepten en productontwikkeling. Hij geeft regelmatig lezingen en trainingen. Hij is jurylid van de MKB Innovatie Awards en actief lid binnen de branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA).