scale up hero brand academy

Van groeistrategie naar hero Brand

Elke scale up loopt er tegenaan; om de groei vol te houden zal je uit een ander vaatje moeten tappen. Naast korte termijn klantengroei ga je daarom ook kijken naar het bouwen van je merk op de langere termijn. In deze workshop bepaal je met een aantal praktische tools je brand growth strategy en het merkverhaal dat die strategie tot leven brengt.

In de workshop integreren we de laatste inzichten van Byron Sharp, Binet en Field en van Orlando Wood over merken bouwen op de langere termijn. Deze vormen de basis voor het ontwikkelen van de brand growth strategy. Vervolgens werken we aan de positionering van je merk en het verhaal dat daarbij hoort, op basis van de Hero Brand Approach van Friends & Foes. Daarmee kun je je brand growth strategy consistent doorvoeren in de hele customer journey.

 

Programma
Het programma bestaat uit twee dagdelen:

Ochtend: Brand growth strategy op 1 A4
De uitdaging voor elke scale up is om een bredere doelgroep aan te spreken. Dat betekent met je merk aanwezig zijn in het hoofd van meer mensen op de momenten dat zij je merk kunnen overwegen. Of zoals Byron Sharp zou zeggen: aansluiten op hun category entry points. In dit dagdeel bepaal je samen met merk- en marketingstrateeg Rob Revet van FNDMNTL de belangrijkste onderdelen van je brand growth strategy:

  1. Welke kopersgroepen wil je bereiken en wat zijn hun category entry points?
  2. Wat zijn bestaande en gewenste merkassociaties, als basis voor de merkpositionering?
  3. Welke brand assets heb je om de positionering op te bouwen en de koppeling met de category entry points te maken?
  4. Hoe moet je je marketingcommunicatiebudget inrichten om je doelstellingen te realiseren?

Middag: brand story op 1 A4
In dit dagdeel gaan we met input uit de brand growth strategy aan de slag met de positionering en het merkverhaal op basis van de Hero Brand Approach van Friends & Foes.

Elk verhaal heeft een held en die held heeft een doel. Maar een verhaal wordt pas spannend als iets de held tegenhoudt om dat doel te bereiken. Dat is de kern van een goed verhaal. Dat is ook de kern van een sterk merk.

De merkenmakers van Friends & Foes helpen jou in dit dagdeel je merkidentiteit bepalen en het merkverhaal schrijven dat daarbij hoort.

Wat levert deze workshop je op?
Aan het einde van de workshop heb je de basis voor een brand growth strategy, een scherpe merkpositionering en een inspirerend merkverhaal.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor founders, CMOs en marketing- en communicatieprofessionals van start ups en scale ups die in de volgende fase van hun groei werk willen maken van hun merk.

Online tarief: €495 (ex BTW)

schrijf je in

HERO BRANDS FOR THE 21ST CENTURY

Friends & Foes is een creatief communicatiebureau. Wij geloven dat merken vrienden nodig hebben om te groeien. Maar het zijn juist de vijanden die een merk groot maken. Wij bouwen merken die niet alleen ergens voorstaan, maar ook ergens tegen strijden. Inmiddels werken we of hebben we gewerkt voor Kanzi appels, Huispedia.nl, ABN AMRO, Van Gogh Museum en Wasteboards.

Spreker: Gijs de Beus
Gijs de Beus is partner en Strategy Friend. Hij heeft gewerkt bij verschillende bureaus die zowel business strategy, media strategy als reclame communicatie deden. Daarnaast schrijft hij onder andere voor Marketing Facts, het grootste marketing blog van Nederland. 

MERKSTRATEGIE DIE WORDT GEDRAGEN DOOR MENSEN

FNDMNTL is het netwerkbureau voor merkstrategie en -advies van Rob Revet. Wij werken op projectbasis en interim in wisselende netwerken van experts en bureaus, passend bij een opdracht.
 
Spreker: Rob Revet
Rob Revet werkte voor verschillende grote merken vooral in de zakelijke, financiële en particuliere dienstverlening. Daarnaast is hij ook lid van de raad van advies van SWOCC en schrijft hij voor Nederlands grootste marketingblog Marketingfacts.